Argongas, wat is dit?

Voordat je zaken zoals industrieel gas gaat kopen is het van belang om te weten wat het precies is. In dit artikel zal ik daarom toe gaan lichten wat argon gas precies is, wat je er mee kan en waar het verstandig is om aan te schaffen. Lees in de komende alinea’s meer over dit interessante onderwerp. 

Uitleg argon gas

Dit soort edelgas is niet gevaarlijk aangezien het niet brandbaar, explosief of giftig is. Argon gas wordt veel gebruikt in meerdere branches. Dit breed inzetbare gas wordt onder andere gebruikt voor het vullen van een gloeilamp, in verschillende laboratoria en het maken van dubbelglas. Naast deze zaken wordt argon gas veel al gebruikt voor het lassen van materialen. Dankzij de beschermende functie van het gas is dit het ideale spul om hierbij te gebruiken. De voornaamste taak van het gas is het beschermen van het gelaste werk tegen invloeden van buitenaf. Deze invloeden zijn onder andere verschillende soorten gassen zoals zuurstof, stikstof en waterstof. Denk hierbij aan het verbranden, zwak worden of eroderen van het laswerk. Daarnaast bevorderd argon het laswerk en proces in zijn algemeen dankzij de beschermende functies. 

Waar haal ik dit gas dan?

Westfalen Gassen is dé plek om jouw argon gas te kopen. Alle medewerkers, van front office tot de installateurs bexchikken over een een grote kennis en kunde waar mee ze de klanten altijd goed op weg helpen met hun vragen of behoeftes. Westfalen levert het argon gas in verschillende maten tanks/cilinders zodat er voor elke consument wat beschikbaar is!