18 oktober 2021

Het noorden ontdekken? Bezoek Assen!

2 min read

In plaats van exotische oorden op te zoeken, is het nooit verkeerd om je eigen land te verkennen. Lees hier wat de hoofdstad van het pittoreske Drenthe allemaal te bieden heeft!

Wil je een gedetailleerd plan uittekenen van hoe je dagje op stap in Assen eruit gaat zien of houd je er meer van om op de gok een specifieke activiteit of bestemming in – of rond – de stad uit te kiezen? In beide gevallen heb je hier voor de perfecte plek gekozen. Regelmatig worden er namelijk grootschalige evenementen georganiseerd, terwijl er ook genoeg te doen is op plekken die niet aan een schema gebonden zijn. Lees hier hoe jouw ideale dag in Drenthe eruit zou kunnen zien!

TT Assen

Motorsport en gezelligheid. Wie daarvoor kiest, mag de jaarlijks terugkerende TT in Assen absoluut niet overslaan! Tegen het einde van juni is het weer zo ver. Van heinde en verre komen liefhebbers van razende motoren weer bij elkaar om de meest spectaculaire races mee te maken. En daar blijft het niet bij! Er wordt namelijk tijdens iedere editie een gezellige kermis georganiseerd en bij verschillende podia in de binnenstad kun je diverse leuke optredens meepakken. Verveling is daarmee een woord dat in de TT van Assen absoluut niet voorkomt. We zouden daarom zeggen; gaat dat zien!

Kennis & Cultuur

Meer weten over vroeger? Dan zou een bezoekje aan het Drents Museum een prominent plekje op je planning moeten krijgen. Hier kun je vaste collecties bewonderen die je meer vertellen over onze voorvaderen, maar ook wisselende tentoonstellingen bekijken. Houd het programma in de gaten om te zien of er een exhibitie is die je absoluut niet wilt missen!

Dineren

Voordat je naar huis gaat, wil je eerst die leegte vullen die ontstaan is. In je maag. Gelukkig heeft de hoofdstad van Drenthe een breed culinair aanbod. Vanuit alle windstreken kun je hier letterlijk en figuurlijk de vruchten plukken! Of in ieder geval diegenen eten die door meesterchefs sierlijk op je bordje zijn gelegd. Loop eens rond om een aangenaam culinair onderkomen te vinden of reserveer een tafel in restaurant in Assen zodra je weet wat je wilt.