koffiemachine

Koffie kopen, waar moet je op letten?

Smaakt de koffie thuis niet? Dit kan natuurlijk liggen aan jouw koffiemachine, maar de kans is groter dat dit aan de koffiebonen ligt. Veel mensen kopen hun koffie namelijk in de supermarkt, waar de koffie ligt te verjaren. Wie goede koffie wilt drinken, koopt verse koffie. Zo zijn er nog meer factoren die een rol spelen. In dit artikel vertellen we jou meer over het kopen van koffie en waar je op moet letten wil je lekkere koffie drinken.

koffiemachine

Ligt het aan mijn machine?

Het hoeft natuurlijk niet altijd aan de koffiebonen te liggen. Koop je kwalitatieve bonen, maar lukt het nog steeds niet om goede koffie te zetten dan kan het aan jouw machine liggen. Voor de beste espresso’s raden wij een pistonmachine aan. Met een volautomatische koffiemachine kun je ook lekkere koffie zetten, alhoewel het wel van het merk afhangt. Persoonlijk vinden wij delonghi koffiemachines de beste keuze wanneer je van een goede cappuccino houdt en Jura het beste voor een espresso.

Bekijk hier de beste pistonmachine van 2021. 

Koop verse bonen

Koffiebonen verliezen hun smaak nadat ze gebrand zijn. Het is daarom belangrijk om verse koffiebonen te kopen. Zodoende blijft de smaak intakt. Koffiemerken in de supermarkten laten vaak geen branddatum op de verpakking zien, omdat het te lang geleden is dat ze de koffie gebrand hebben. Probeer koffie te vinden waarbij de branddatum op de verpakking staat. Koffie is vers tot 8 weken na het branden.

Koop koffie bij de lokale branderij

Koffie van een lokale branderij of koffiebar is vaak veel beter en verser in vergelijking met koffie uit de supermarkt. Het voordeel van een koffiebranderij of koffiebar is dat ze de bonen ter plekke voor je malen mocht je geen koffiemolen hebben. Wij raden zelf niet aan om gemalen koffie te kopen, maar niet iedereen heeft zin om een koffiemolen in huis te halen. Begrijpelijk, maar weet dan wel dat gemalen koffie heel snel de smaken verliest. 

Koop een koffiemolen

Een goede koffiemolen koop je vanaf 150 euro en het maakt een wereld van verschil. Zo kun je zelf de maalstand instellen en heb je meer controle over de maling. Koffie uit de molen blijft ook altijd vers. Je kunt natuurlijk ook gewoon een volautomatische koffiemachine kopen. Hier zit een bonemaler bij inbegrepen. Wel werkt een losse koffiemolen vaak veel beter, maar dan ben je dus wel meer geld kwijt.

Geef een reactie