Turkse rode Linzensoep

De klassieke Turkse Linzensoep, die menig vakantieganger al eens gegeten heeft in het prachtige vakantieland, heeft de typische Turkse smaken.

In Turkije is eten eigenlijk altijd een feest, met verschillende smaken, en natuurlijk vaak met de hele familie. Eten is ook vaak een bezigheid die enkele uren of zelfs een hele avond kan duren. Men neemt hier tijd om te eten, tijd om te genieten. En daar horen al die verschillende smaken bij. Daar hoort ook vaan deze soep bij, die in verschillende families ook verschillend kan smaken.

Als je deze soep thuis wilt maken heb je naast de juiste ingrediënten alleen maar een beetje tijd nodig. En dan heb je een soep die je in alle jaargetijden kunt eten, en zelfs kunt invriezen als er nog wat over blijft.

Ingrediënten Turkse linzensoep

Voor de soep heb je het volgende nodig:

1 Aardappel
2 Wortels
2 Tomaten
2 Middelgrote uien
2 Teentjes knoflook
0,5 Theelepel paprikapoeder
0,5 Zwarte peper
1 Theelepel zout
1 Klein blikje tomatenpuree
200 Gram rode linzen
1,5 liter water
1 Blokje Bouillon
50 Milliliter olijfolie

Voor de garnering heb je nodig:

Yoghurt
Paprikapoeder
1 Verse citroen

Bereiding

De aardappel schillen en de wortels schoonmaken. Beide in stukken snijden.

Ui en knoflook schoonmaken en in stukjes snijden.

Tomaat ontvetten en in stukken snijden.

De olijfolie in een soeppan verhitten en daarin de ui fruiten. Als deze goudbruin is voegen we de knoflook, de wortel, de tomaat, de stukken aardappel, het paprikapoeder, de zwarte peper, en het zout toe.

En minuut laten bakken, we even roeren.

Nu de tomatenpuree toevoegen, de rode linzen, en het water.

Breng de soep aan de kook en verlaag het vuur. Laat de soep zachtjes gedurende 20 minuten koken.

Bouillonblokje toevoegen en goed roeren. Nu weer 15 minuten zachtjes laten koken.

De soep nu pureren en dan in de pan weer aan de kook brengen. Nu nog 5 minuten laten koken.

Doe de soep in soepkommen of diepe borden. Nu kun je, maar je kunt deze stap ook weg laten, de soep garneren met wat yoghurt, wat paprikapoeder, en een dun schijfje citroen.

Geef een reactie