18 oktober 2021

Waarom iedereen een keertje uit eten moet gaan in een Turks restaurant

2 min read

Als ik uit eten ga met mijn partner of vrienden, kiezen we eigenlijk uit onze standaard restaurants. Dit zijn er ongeveer vijf en we eigenlijk nooit ergens anders uit eten. Dit is heel veilig want je weet zeker dat het eten goed is, maar zo leer je nooit nieuw voedsel kennen. Ik ben een risico genomen en ben uit eten geweest in een Turks restaurants. Dit was uiteindelijk de beste keuze ik gemaakt heb. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Social een gastvrij

Turkse mensen zijn over het algemeen heel social en gastvrij. Ze proberen je avond perfect te maken. Hoe meer zielen, hoe beter. Het gaat hun allemaal om gezelligheid en dit merkte ik ook toen ik in het restaurant aankwam.

Heerlijke gerechten

De Turkse keuken is heerlijk. En dan overdrijf ik niet. Ik had een 3-gangen menu geboekt via e-kortingscode dus de prijs was best laag, maar over de smaak was niets negatiefs te melden. Onze avond begon met Turkse Meze’s die overheerlijk waren. De kok zette ons hele tafel vol met allerlei kleine hapjes, die we al amper op kregen. Als nagerecht konden we de baklava natuurlijk niet overslaan.

Baklava is beschikbaar in diverse smaken maar het gerecht is over het algemeen wel overal hetzelfde. Het bestaat uit laagjes deeg en is super zoet. Het is ook aan te raden om hier een lekkere Turkse thee bij te stellen.

De aankleding

Een Turks restaurant is vaak ingericht in de warme Turkse sfeer. De spullen komen vaak zelfs uit Turkije en hier zijn zij dan ook erg trots op. Je ziet vaak authentieke tafels en stoelen staan. Daarnaast heeft deze interieur stijl oof veel glasmozaïek.