Waarom zijn tiny houses zo populair?

Tiny houses zijn een nieuwe manier van wonen waarbij duurzaamheid centraal staat. Een van de manieren om zo duurzaam mogelijk wonen is door gebruik te maken van lokaal opgewekte energie. Zonnepanelen zijn hiervoor de meest voor de hand liggende oplossing. Maar er zijn ook nog veel andere mogelijkheden denk hierbij aan windturbines  of zelfs water turbines. De technologische ontwikkelingen van de laatste jaren bieden veel mogelijkheden.

Zuinig energieverbruik

Maar wat ook heel belangrijk is, is het gebruik van energie. Door effici├źnt om te gaan met energieverbruik heb je ook minder energie nodig. Isolatie speelt hierbij een belangrijke rol. Het goed isoleren van je tiny house kan je namelijk enorm veel energie besparen. Wat ook heel leuk is aan tiny houses is dat je door het oppervlakte, veel minder tijd kwijt bent aan het opruimen van het tiny house. In slechts een half uur kan je jouw tiny house volledig opruimen. Hierdoor kan je ook besparen op de kosten van een eventuele schoonmaker.

Een groot voordeel van Tiny Houses is dat ze mobiel zijn. Als je vanwege een nieuwe baan naar een andere stad moet verhuizen, kun je gewoon je huis meenemen – mits je een geschikte plek in de nieuwe stad vindt. Tiny houses die gebouwd zijn om straatlegaal te zijn, kunnen ook op vakantie  meegenomen worden omdat je ze zelf kunt verplaatsen met een auto. Dit bespaart u de kosten van hotelaccommodatie en zorgt ervoor dat je altijd je huis bij je hebt.

Appartementen in universiteitssteden worden steeds duurder. Een Tiny House kan een alternatieve oplossing zijn, die ook na het afstuderen een goede doorverkoopwaarde heeft of gewoon als weekendhuis kan worden gebruikt. Een Tiny House staat voor een “mobiliteit”.

Steeds meer mensen komen tot de conclusie dat ze met minder. Geen duurder en eeuwigdurend tuinonderhoud meer en geen 5-kamerappartement dat in goede staat moet worden gehouden. Een tiny house is de ideale oplossing voor permanente bewoning.